Hvem er vi

Guldlok Dukketeater var et professionelt enkelt-mands/kvindeteater. Teatrets indehaver Bodil Lildholdt Rytz  var teatrets dukke- og stemmefører – og ansvarlig for iscenesættelsen af alle teatrets forestillinger: Manuskript, scenografi, sang, musik og den endelige udførelse af hver enkelt forestilling.


(Se også videoklip med kort introduktion til Guldlok Dukketeater på min YouTube Kanal HER
)


Jeg er autodidakt og min spillestil var inspireret af en over 500 år gammel teaterform også kaldet “Mester Jakel Teater”. Her er det tilladt publikum at komme med bemærkninger til aktører/dukkerne på scenen. Dukkerne/dukkefører lader sig ofte inspirere af publikums spontane bemærkninger og svarer ofte igen!

Mit formål med den – for mig vigtige – interaktive form var: at give børn og voksne størst mulig rum for fælles oplevelse i et medlevende og skabende eventyrunivers! Med nænsom hånd føres tilskueren ind i det fælles skabende rum, der hvor hele vort følelses register berøres! Her er plads til forundring, fordybelse og spontan latter, glæde eller forargelse diverse … 

Prikken over i´et i det skabende eventyrlige univers er musik og sangen. En tilskuer udtrykte det således: – Vi gik hjem med både smil og sang på læberne! 

Det var et tilfælde at jeg opdagede dukkerne og eventyrets helt unikke magi! Børn, eventyr og fortællinger har altid stået mit hjerte nær, og da jeg elsker at boltre mig indenfor det kreative og musiske område  – var der ikke langt fra opdagelsen til ide og handling. Guldlok Dukketeater blev født, fik sit eget CVR nr. og næste skridt indretning af en dukketeaterscene i nedlagt butik i Aarhus.

Festlig åbning i august 1990. Teatret blev hurtigt fyldt med glade og forventningsfulde tilskuere. Åbent med daglige forestillinger fra onsdag til søndag.  Årligt 275-300 forestillinger inkl. opsøgende teaterforestillinger rundt i landet.

Efter 19 eventyrlige år  med egen scene gearede jeg ned. I 2009 lukkede jeg scenen på Trøjborg, men fortsatte med den opsøgende del frem til og med 2022.

Grundet helbred (aldersbetinget) har jeg besluttet at nyde livet på anden eventyrlig vis! Dette betyder, at jeg pr. 2023 ikke længere er momsregistreret og har afsluttet min teatervirksomhed med forestillinger!

Jeg er dog stadig aktiv som inspirator, som foredragsholder, underviser, fortæller m.m., hvor der er interesse for det

se workshopstorytellingeventyr-rum

Kontakt mig HER for yderligere oplysninger!