Hvem er vi

Scenen Guldlok Dukketeater
Guldlok Dukketeater
Er et professionelt enkelt-
mands/kvindeteater. Teatrets indehaver Bodil Lildholdt Rytz er – udover at være teatrets dukke- og stemmefører – også ansvarlig for scenesættelsen af alle teatrets forestillinger fra idé til manuskript, scenografi, sang, musik og – ikke mindst – den endelige udførelse af hver forestilling
Interaktive forestillinger
Jeg er autodidakt, professionel skuespiller. Min spillestil er inspireret af en over 500 år gammel teaterform også kaldet “Mester Jakel Teater”. Her er det tilladt publikum at komme med bemærkninger til de aktører/dukker, der er på scenen. Dukkerne (alias dukkefører) lader sig ofte inspirere af publikums spontane bemærkninger, og svarer ofte igen!
Formålet er at give publikum den størst mulige oplevelse af at være medskabere af de både poetiske og drabelige eventyr, der udspiller sig på scenen! Med nænsom hånd fører jeg tilskueren ind i et fælles skabende univers. Her er plads til forundring, fordybelse og spontan latter, glæde eller forargelse diverse. Hele følelses registret berøres – i nogle forestillinger mere end i andre. Musik og sang er en væsentlig del af en forestilling – En tilskuer udtrykte det således: – Vi gik hjem med både smil og sang på læberne! Bedre kan det ikke siges!
Lidt af min historie – for de nysgerrige 🙂
Er vokset op i et hjem med klaver! Som ganske ung blev jeg uddannet bevægelsespædagog med en videre uddannelse i Tyskland. Underviste de første 4 år i totalbevægelse og elementær musik på Gotvedskolen, København, senere 3 år på et fritidscenter i USA. Jeg vendte næsen hjemad igen. Tog en uddannelse bl.a. som socialpædagog. Idéen til at skabe et dukketeater, fik jeg under et vikarophold på en institution, hvor jeg ved et tilfælde opdagede dukkernes magiske univers.
Da børn, eventyr og fortællinger altid har haft min interesse, og da jeg har været heldig at få kreative og musiske evner med mig i vuggegave – var det ikke langt fra ide til handling, da jeg fik tilbudt nogle lokaler på Trøjborg, Århus.
I august 1990 vovede jeg pelsen og uden videre kendskab udi sligt, sprang jeg fra at være lønmodtager til at være selvstændig erhvervsdrivende. Guldlok Dukketeater fik et CVR nr. og samtidigt begyndte jeg at indrette en dukketeaterscenen med plads til 25 tilskuere.
Lidt efter lidt fik både scene og forestillinger form og snart kunne jeg holde åbent med daglige forestillinger 5 dage om ugen + opsøgende forestillinger rundt i landet. Målet var, og stadig er, at kunne give børn som voksne mulighed for en fælles oplevelse i et medlevende og skabende eventyrunivers! Teatret var og er blevet en succes! Det som jeg ville give en chance i  5 år runder nu det 27ende i 2017. En årrække spillede jeg op til 275 forestillinger om året. Det var for mange!
Efter 19 eventyrlige år på egen scene i Århus og på trods af et dejligt og trofast publikum, valgte jeg at lukke scenen. Jeg havde brug for at sætte tempoet ned og valgte at fortsætte udelukkende som opsøgende.
I 2012 flyttede jeg kulisserne til Nordjylland og ved fejringen af teatrets 25 års jubilæum i 2015, blev der atter plads til en stationær scene.
Denne scene deler scene med andre “drømme” jeg også er begyndt at realisere bl.a. koncerter indenfor musik og healing. Du kan læse mere herom på hjemmesiden: www.galleri-guldlok.dk